Erik: ‘Zeven procent voelt écht aan als zeven procent’

“Je kunt deze trainer heel goed delen. Hij heeft een gastaccount, dus je hoeft alleen het zadel te laten zakken.”

Lezer Eric (53) pakte de TrueBike met beide handen aan. “Het klimmen gaat echt lekker en stabiel. Je kunt veilig en zorgeloos op de pedalen staan, terwijl je dat met een gewone fietstrainer niet echt kunt”, zegt hij. De inwoner van Midden-Beemster (NL) besloot de TrueBike in de keuken te plaatsen.

Normaal gesproken staat zijn opstelling in zijn schuur. Hij ontving de fietstrainer de maandag na kerst en heeft de apparatuur meer dan zes keer getest. “Het grootste verschil is dat je qua weerstand met de TrueBike meteen interactie hebt met de app die je gebruikt. Je voelt elke tiende procent stijging meteen. Een helling van zeven procent is ook echt zeven procent. Als je niet op tijd schakelt, kom je tot stilstand. Echt confronterend,” lacht hij.

Hij wil TrueBike gebruiken om beter te leren klimmen, zodat hij deze zomer mee kan doen aan Alpe d’HuZes. “Ik heb er in de tijd dat ik hem had meer op gefietst dan op mijn eigen setup. Omdat hij in de keuken stond, was het nog makkelijker om erop te komen.”

Hij zag ook een praktisch voordeel. “Met deze fiets krijg je geen smeer- of knoeiplekken en daarom kon hij zo goed in huis staan. De TrueBike is veel gebruiksvriendelijker. In de winterperiode is deze trainer ideaal om op niveau te blijven, omdat je met alle gegevens heel gericht kunt trainen. Ook voor niet-pro’s zoals ik.”

Eric trainde stukken op onder meer de virtuele Stelvio en Alpe d’Huez. Maar hij was niet de enige die de TrueBike gebruikte. Ook zijn partner Michelle heeft hem drie keer gebruikt. “Je kunt deze trainer heel goed delen. Hij heeft een gastaccount, dus je hoeft alleen het zadel te laten zakken. Het gaat sneller dan met je gewone fiets, omdat de metingen op de stang van de Truebike staan”, geeft hij aan. “Qua gebruik vind ik de TrueBike fantastisch. Voor de prijs, hoewel je ook twee losse fietsen kunt kopen, is het realistisch wat betreft wat je ervoor terugkrijgt.”