Zwiften? Wat heb ik nodig voor Zwift

Zwift heeft niet alleen de virtuele fietswereld veranderd, maar zelfs gecreëerd. Om jou op weg te helpen met het indoor fietsen, beantwoordt TrueKinetix jouw vraag; “Wat heb ik nodig voor Zwift.”

Dc Rainmaker in-depth TrueBike review

Om de gewenste resultaten te behalen moet je veel tijd inleveren, en buiten trainen kost veel tijd. Indoor fietsen geeft je de vrijheid om je trainingen preciezer in te plannen waardoor je meer tijd vrijhoud en alsnog dezelfde resultaten behaald. Indoor fietsen biedt helaas niet veel mentale stimulatie aan, maar gelukkig bestaat Zwift, een virtueel trainingsplatform die uitstekend werkt op de TrueBike.

Zwift is ontstaan uit de gamewereld door binnenshuis te trainen zonder de gebruikelijke eentonigheid van het indoor fietsen. Het innovatieve bedrijf heeft een virtuele wereld gecreëerd waarin rijders in contact kunnen komen met andere liefhebbers door mee te doen met online races.

Als dit intrigerend klinkt, is je volgende vraag waarschijnlijk: “Wat heb ik nodig voor Zwift?”. We zullen je vertellen wat je moet weten, dus blijf lezen.

Wat heb je nodig voor Zwift?

Voor het gebruiken van Zwift heb je een paar hardware onderdelen nodig om te kunnen beginnen, wanneer je een TrueBike of TrueTrainer gebruikt is dat niet van toepassing omdat onze apparatuur rechtstreeks informatie doorstuurt naar Zwift. Hierdoor kan je vlekkeloos je favoriete routes fietsen.

De  benodigdheden voor Zwift:

1. Fietstrainer, roller of een smart bike. Smart trainers/bikes verzamelen informatie en verzenden die naar Zwift. Je kan ook verbinding maken met losse sensoren die je op je fiets kan kalibreren.
2.  Een fiets
3.  Windows PC, Mac Apple TV, iPhone,iPad of Android tablet/telefoon.
4. Een brug/ontvanger voor het ANT+/Bluetooth-signaal

Er is veel meer te weten over wat de juiste setup is om te beginnen met Zwiften. De TrueBike is een alles-in-één smart bike waardoor je in één klapt klaar bent om te gaan Zwiften. Je hoeft geen losse powermeters aan te schaffen of een oude racefiets in een trainer te zetten. Je springt op de TrueBike, je koppelt Zwift in een paar simpele handelingen en tadaa! Je bent klaar om te fietsen in de virtuele werelden van Zwift.

TrueBike configuratie:

Van de TrueBike kunnen meerdere familieleden gebruik maken. De optie is aanwezig om een eigen account aan te maken zodat de data die je fietst makkelijker terug is te vinden. Je hoeft alleen een TrueKinetix account aan te maken en je kan al fietsen. Door een TrueBike bespaar je tijd en moeite met het koppelen van diverse apparaten wat niet altijd vlekkeloos verloopt.

Nu begint het pas echt, maak een Zwift Account

Zodra je je instellingen hebt uitgezocht, wil je de webpagina van Zwift bezoeken om daar vervolgens een account aan te maken. De proefperiode van Zwift bestaat uit 7 dagen kosteloos fietsen waardoor je alle tijd hebt om te kijken of het Zwiften bevalt. Let wel op dat Zwift een virtuele game is en dus niet alle sportprestaties bijhoudt.

Just ride

Nu ben je klaar om de (virtuele) weg op te gaan. Spring op je TrueBike, kies een route en ga op avontuur. Je kan deelnemen aan een van de duizenden ritten die gemaakt zijn door Zwift. Er is ook de mogelijkheid om een eigen workout samen te stellen. Hierdoor kan je een zo’n passend mogelijke training maken.

Zwift routes

De eerste gebruikers van Zwift fietsten in Watopia, een virtuele wereld met meerdere routes die varieert in afstanden en uitdagingen. Momenteel zijn er al 10  meer werelden toegevoegd aan Zwift met de keuze uit 130 verschillende routes. Momenteel is Zwift nog steeds aan het uitbreiden en worden er wekelijks nieuwe routes toegevoegd.

Zwift workouts

Zwift biedt een welgetelde 1000+ workouts aan die structuur geven aan je virtuele fiets ritten. De workouts zijn diverse genoeg om iets te vinden wat past bij jezelf en je trainingsdoelen. Duurritten, intervaltrainingen, en de FTP-test passeren allemaal de revu.

Er zijn ook Zwift-Trainingsplannen om je op weg te helpen en zodat je gemotiveerd blijft. De trainingsplannen zijn geleid door prijswinnende coaches en zijn geperfectioneerd om zo optimaal mogelijk te kunnen sporten.

Zwift Insider

ZwiftInsider.com is een website gemaakt door Eric Schlange en een team van Zwift-liefhebbers. De website vertelt over de nieuwste updates, routes en ander gerelateerd nieuws. Het is een fijne website om door te lezen zodat je helemaal up to date bent van alles wat Zwift gerelateerd is.

Ben je geïnteresseerd om te Zwiften op de TrueBike? Lees meer hierover in onze informatiekit. Download de infokit hier.

Lees ook: 5 indoor fiets apps die jouw training nog leuker maken