Welke TrueBike past bij mij? – Alles wat je moet weten over de TrueBike en TrueBike Base

Ben je benieuwd welke TrueBike het beste bij je past? In dit blog lees je alles wat je moet weten over de TrueBike en de TrueBike Base.

De overeenkomsten tussen de TrueBike en TrueBike Base

De TrueBike en de TrueBike Base zijn eigenlijk hetzelfde. Beiden beschikken over dezelfde techniek, dezelfde weerstand, ze verbinden met je favoriete fietsapps én zijn makkelijk te delen met het hele gezin. Bovendien worden beide indoorfietsen thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze specialisten.

De belangrijkste verschillen tussen de TrueBike en TrueBike Base

Het zijn bijna identiek. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee indoorfietsen. Hieronder lees je welke dat zijn.

  • De TrueBike Base heeft geen ingebouwd scherm – Al jouw trainingsdata zoals cadans, vermogen en snelheid kan je live volgen in de TrueKinetix app.
  • De TrueBike Base heeft een kleinere footprint – Doordat het scherm ontbreekt is de TrueBike compacter en past het in kleine trainingsruimtes
  • De TrueBike Base is al verkrijgbaar vanaf €3.195. Het prijsverschil komt door het ontbreken van het scherm en een paar geavanceerde functies.

In de tabel hieronder lees je meer over de verschillen tussen de TrueBike en TrueBike Base.

Waarom hebben onze klanten voor een TrueBike of TrueBike Base gekozen?

Thomas en Janneke zijn eigenaar van een TrueBike en een TrueBike Base. Hieronder lees je vanuit welke overwegingen ze de keuze hebben gemaakt.

Waarom koos Janneke voor de TrueBike Base?
‘Mijn trainingskamer is niet zo groot, het is fijn dat de TrueBike Base echt een klein oppervlakte heeft. Het scherm mis ik niet, want ik doe al mijn trainingen op zwift. Daar zie ik ook de wattages en cadans die ik op de TrueBike trap.’

Waarom koos Thomas voor de TrueBike?
‘Ik vind het makkelijk om op het scherm te zien welke waardes ik trap. Ook zijn de links/rechts balans en de polar graph voor mij van meerwaarde’.

Wat is het upgrade pakket van de TrueBike Base? En wanneer is dat interessant?

Het upgrade pakket biedt een aantal top functies van de full-option TrueBike aan. Heb je naderhand toch behoefte aan een scherm, dan kan je dit upgrade pakket aanschaffen. Dit is een optionele over-the-air software upgrade dat elk moment gekocht kan worden via onze website. De volgende functies worden dan beschikbaar:

  • HDMI-poort: je kan een scherm aansluiten op de HDMI-poort van de TrueBike Base. Op het scherm worden meer dan 30 trainingsgegevens getoond waaronder de polar graph en links/rechts balans. Daarnaast kan de schermindeling aangepast worden naar eigen smaak door middel van 5 presets en vrije keuze.
  • Extra stabiele verbinding met Zwift: Naast Bluetooth en ANT+ kan de TrueBike Base ook verbinding via de ingebouwde WiFi-antenne verbinding maken met Zwift of Rouvy. Dit zorgt voor een extra stabiele verbinding tijdens online races. Ideaal als je een fanatieke Zwifter bent.
  • Polar view: De TrueBike Base meet de efficiëntie van je pedaalomwenteling. Hoe efficiënter je trapt, hoe minder energie je verliest tijdens het fietsen.
  • Links/rechts balans: De TrueBike Base meet de krachtverdeling van je pedalen. Als je last hebt van een blessure dan is dit een bijzonder handige tool om je geblesseerde been te trainen.
  • USB-poort: je kan nu apparaten opladen met je eigen fietsenergie. Je tablet zal tijdens het Zwiften niet meer leegraken.

Conclusie

De TrueBike en TrueBike Base zijn bijna identieke indoorfietsen met dezelfde techniek voor krachtiger en natuurlijker fietsen. De grootste verschillen zitten in het display en het aantal trainingsgegevens die je kan zien tijdens het trainen. Houd je van trainingsdata en vind je het fijn om het van een scherm af te lezen? Kies dan de TrueBike. Ga je hoofdzakelijk Zwift gebruiken, hoef je geen uitgebreide metingen, en heb je beperkt de ruimte? Dan raden we de TrueBike Base aan. Heb je toch behoefte aan een scherm? Dan kan je nog de TrueBike Base upgraden.