Weer naar binnen – 6 tips om weer binnen te fietsen

Wij houden net zoveel van buiten rijden als iedereen, daarom willen we dat gevoel in onze producten nabootsen. Wanneer de dagen korter worden en de bladeren beginnen te vallen, valt meestal ook de regen. Dus met enige spijt verplaatsen we een groter deel van onze trainingen naar binnen (niet alleen de intervallen). Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Houd rekening met de temperatuur

Als je binnenshuis rijdt, is de koeling van je ventilator van 20 watt veel lager dan die van de wind van 200 watt. Je lichaam zal dus warmer worden. Een normale reactie van je lichaam is om de hartslag te verhogen om meer bloed naar je huid te pompen om je lichaam te helpen zweten en af te koelen. Afhankelijk van je lichaamsbouw is dit meestal 5-10 hartslagen. Dus als je merkt dat je hartslag hoger is dan normaal, maak je dan niet druk.

Hydrateren

Als gevolg van de hitte zul je meer zweten en je zweet zal minder efficiënt zijn door de afwezigheid van de wind. Je zult dus nog meer zweten. Zorg er dus voor dat je voldoende hydrateert. Hoeveel? We kunnen het niet voor je zeggen, maar we houden ervan om dingen te meten. Je kunt je zweetpercentage (liters per uur) gemakkelijk meten door jezelf voor en na je training te wegen terwijl je je drinkflessen vasthoudt. Het verschil in gewicht gedeeld door de duur van je training geeft aan hoeveel je per uur moet drinken.

Vergeet niet de ventilatoren

Onze ervaring is dat een ventilator recht voor je werkt, maar onpraktisch is omdat het niet je grootste koeloppervlak koelt … de rug. Dus raden we aan (als je de ruimte en de ventilatoren hebt) om twee ventilatoren in een hoek van 30-45 graden van beide kanten te laten blazen, indien mogelijk op schouderhoogte.

Varieer je trainingen

Ons menselijk lichaam is er niet goed in om lange tijd hetzelfde te doen onder dezelfde belasting. Als je buiten fietst, heb je heuvels, stoplichten en bochten die variatie toevoegen. Binnenshuis kun je variatie aanbrengen door gebruik te maken van een platform zoals Zwift (betaald), Rouvy (betaald) Mywhoosh (gratis) en vele andere om je parcours te laten fietsen. Deze veranderen de helling en dus de belasting die je ervaart. Een andere truc die we leuk vinden, als je geen app wil gebruiken, is om elke 8e minuut hard te gaan. Je zult merken dat deze intensieve minuten niet alleen makkelijk vol te houden zijn, maar ook je kracht tussen de zware inspanningen door verhogen. Stel gewoon een alarm in en fiets 60 seconden op een hogere intensiteit.

Afleiding helpt

Dus kijk een film, luister naar muziek of een podcast, of bel een vriend. Je zult merken dat de tijd sneller gaat, maar pas op dat je niet te ver wegzakt in je kracht.

Volg een trainingsplan

Als je het gevoel hebt dat je motivatie ontbreekt of als je gewoon niet weet wat voor soort trainingen je het beste kan doen, dan kan een trainingsplan wonderen voor je doen. Een trainingsplan kan je zonder na te denken volgen en kan je motiveren om je trainingen af te maken, zelfs als je daar geen zin in hebt. Wij hebben een trainingsplan in ons home gym deal pakket zodat aan de slag kan.