Varieer je Indoor Training: 5 tips om uit te proberen op de TrueBike

De TrueBike is een geavanceerde indoorfiets die je een zeer effectieve en uitdagende workout biedt. Het is echter begrijpelijk dat sommige mensen zich tijdens het trainen op een fiets kunnen vervelen. In deze blog-post zal ik de top 5 dingen bespreken die je kunt doen terwijl je aan het trainen bent op de TrueBike, zodat je je workouts leuk en interessant kunt houden.

1. Luister naar muziek of een podcast

Een van de beste manieren om jezelf gemotiveerd en geamuseerd te houden tijdens het fietsen op de TrueBike is door naar je favoriete muziek of podcasts te luisteren. Je kunt een afspeellijst samenstellen van opzwepende nummers die je helpen om je tempo te verhogen en je hartslag te verhogen, of je kunt kiezen voor een boeiende podcast die je afleidt van de workout en je brein aan het werk zet.

2. Doe een virtuele route

Door een app zoals Zwift of Rouvy te gebruiken tijdens het fietsen is het  mogelijk  om diverse virtuele ritten te kunnen fietsen waarmee je een unieke en spannende workout krijgt. Je kunt bijvoorbeeld door de straten van Parijs fietsen of door de bergen van de Alpen rijden. De virtuele ritten zijn voorzien van realistische landschappen en omgevingsgeluiden, zodat je jezelf helemaal kunt onderdompelen in de ervaring.

3. Kijk naar een film of serie

Een andere leuke manier om jezelf bezig te houden tijdens het fietsen op de TrueBike is door naar een film of serie te kijken. Je kunt een laptop of tablet opzetten en je favoriete film of aflevering van je favoriete serie streamen terwijl je aan het trainen bent. Dit maakt de workout een stuk leuker en zorgt ervoor dat je de tijd vergeet terwijl je lang aan het trainen bent.

4. Focus op je ademhaling

Wie de ademhalingsspieren traint, kan langere afstanden volhouden met minder inspanning en dus ook met minder energieverlies. Door je middenrif te trainen tijdens de workout kan je je training optimaliseren en verminder je het energie verbruik. Het middenrif bestaat uit 80% van alle spierkracht die bij je ademhaling wordt ingezet daarom is het ook zo essentieel om deze te trainen.

5. Gebruik de Truekinetix app

De TrueBike app biedt verschillende functies die je kunnen helpen om je workouts interessanter en effectiever te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een gepersonaliseerd trainingsprogramma maken of je prestaties bijhouden. Ook kan je het interval instellen en wattage.