Bepaal je FTP om slimmer te trainen: 5 tips en twee testen

Wil jij sterker worden en langer hard fietsen in een kort tijdsbestek? Je kunt het slimmer aanpakken door op FTP te trainen. Leer jouw FTP kennen door deze trainingsgids en haal meer rendement uit jouw trainingen.


Je hoort het in commentaar bij wielerwedstrijden, je ziet het op Strava en op Instragram: steeds meer wielrenners praten in termen van hun FTP. Maar wat is dat nu eigenlijk? Functional Threshold Power (FTP) is simpelweg het wattage dat je een uur lang kunt volhouden. Op je fietscomputer of Strava zie je welke wattage je rijdt. Je wattage is een objectieve maatstaf van intensiteit die laat zien hoeveel kracht je levert. Voor het bepalen van je FTP leggen we twee inspanningstesten uit. Die kan je gewoon thuis op je indoor fietstrainer doen om jouw intensiteitszones te bepalen.

boek met wielrenner op de cover

 

Je kunt de FTP-test doen ongeacht fietservaring – als je maar een flinke dosis pit hebt!

Veel plezier met de FTP-test!

Train met de meest-nauwkeurige indoor trainers

Met de TrueBike en TrueTrainer kun je optimaal trainen met dit trainingsschema! Dankzij de slimme robotica worden je trainingswaarden tot 0.5% nauwkeurig gemeten en kun je uitstekend krachttrainen. Bestel de compacte TrueTrainer of bestel de complete indoorfiets TrueBike in de shop. Liever huren? Dat kan ook met het TrueBike Flex abonnement.

Maak een testrit op de TrueBike

Wil je de TrueBike eerst liever testen? Kom langs voor een testrit en ervaar hoe realistisch en leuk indoorfietsen op de TrueBike is. Je kunt een testrit boeken bij ons in het testcenter, bij een dealer in de buurt of bij je thuis.

Read more: Wat heb ik nodig voor Zwift?