5 tips om fiets blessures te voorkomen dit jaar

Om je te helpen al je doelstellingen te halen voor 2022 bieden wij deze tips aan om blessures tijdens het trainen te voorkomen.

Top 5 injury prevention

1. Zorg ervoor dat je (indoor)bike goed is afgesteld

De grootte van je indoor bike is even belangrijk als de grote van je buiten fiets. Wanneer je fiets niet goed is afgesteld kan dit gespannen nek en rug zorgen, wanneer je niet zeker weet of je fiets goed is afgesteld ga dan naar een fietswinkel toe voor afmetingen op maat.

2. Kies zorgvuldig een zadel

Welk zadel het beste bij jou past ligt aan je trainingsschema en doelstelling. Gebruik geen zacht en wijd zadel als je van plan bent om lange-afstand-ritten te fietsen.

3. Verzorg je fietskleding

De juiste fietskleding voorkomt huidirritaties, probeer dus katoenen onderbroeken te vermijden. Het is ook af te raden om je fietskleding te wassen met wasverzachter dat is namelijk niet goed voor de kwaliteit van de stof.

4. Vergeet niet een warm-up of cool-down

Je spieren hebben ook tijd nodig om op te warmen, vooral in de winter vanwege de kou. Door eerst warm te draaien zorg je ervoor dat je betere prestaties kan leveren. Ook is het essentieel om af te koelen na het trainen dit zal zorgen voor een verbeterd herstelprocess voor je spieren.

5. Bouw je niveau langzaam op

Wanneer het om fietsen gaat dan zijn wij ook erg fanatiek maar, onthoudt dat wanneer je te intensief traint ook eerder vatbaar bent voor overbelastingen van spieren en eerder geblesseerd raakt.

Lees meer: There is now a digital scratch card for your Strava activities in the Benelux