3 Redenen waarom de TrueBike de ideale smart bike is om te delen

Wist je al dat de TrueBike ook goed is om te delen met je partner of gezin? In dit blog lees je alles wat je moet weten.

Reden 1: Iedereen past op de TrueBike

We hebben de TrueBike zo ontworpen dat fietsers van verscheidene lengtes (150 cm – 200 cm)  erop passen. De TrueBike kan je  namelijk samenstellen met een zadelpen en cranklengte naar keus. Daarnaast is het frame verstelbaar op vier verschillende punten: zadelhoogte, stuurhoogte, zadelafstand (tot het stuur), en stuurafstand (tot het zadel).

Reden 2: Iedereen heeft een eigen account

Op de TrueBike is er ruimte voor vijf unieke gebruikersaccounts. Hierdoor kan iedereen trainen op de TrueBike met zijn of haar favoriete groepsets en trainingsgegevens bekijken of delen met TrainingsPeaks of Strava: if it’s not on Strava, it didn’t happen :p
Wil je geen extra app downloaden op je telefoon? Dan is het ook mogelijk om zonder account te trainen op de TrueBike.

Reden 3: Nooit meer gedoe met het wisselen van een fiets op een trainer

De TrueBike is een complete indoorfiets die rijklaar bij je thuis wordt afgeleverd en geïnstalleerd. Geen gedoe of gehannes met het verwisselen van racefiets in een direct-drive trainer. Druk de aanknop in en je kan direct aan de slag.

Handig om te weten

Enthousiast geworden? Wanneer je de TrueBike of TrueBike Base gaat bestellen zijn er nog een aantal keuzes waarover je moet nadenken, namelijk de zadelpen, cranklengte en pedalen. Hieronder helpen we je op weg.

Zadelpen

Er zijn twee zadelpenmaten waaruit gekozen kan worden:

  • Short (fietsers tussen 150 cm – 185 cm)
  • Normal (fietsers tussen 165 cm – 200 cm)

De meeste koppels kiezen de ‘normale’ zadelpen omdat beide partners erop passen.

Heb je een groot lengteverschil met je partner, bijvoorbeeld 160 cm en 190 cm? Bestel dan een extra kortere zadelpen. Tussen trainingen in verwissel je eenvoudig de zadelpen.

Cranklengte

De cranklengte is een keuze waar je samen goed over moet nadenken. Het is namelijk niet mogelijk om na levering de cranklengte aan te passen. Daarom zullen jullie dus bij de bestelling een keuze moeten maken voor een cranklengte die voor jullie beide aanvaardbaar is. Er zijn vier maten: 165mm, 170mm, 172.5mm en 175mm. Zelf raden we 172,5mm aan. Stellen met lengteverschil nemen deze vaak en dat bevalt goed.

Pedalen

Bij het bestellen van de TrueBike kan je kiezen uit SPD en SPD-SL van het merk SHIMANO. Fietsen jullie met beide met andere klikpedalen, bijvoorbeeld LOOK en SPD-SL? Bestel dan Multi Fit Gear 5 pedalen in de webshop. Deze multifunctionele pedalen zijn geschikt voor SPD, SPD-SL en LOOK.

Conclusie

We hebben de TrueBike ontworpen zodat meerdere fietsers van verschillende formaten comfortabel kunnen fietsen. Mocht je na het lezen van dit blog de TrueBike willen bestellen? Klik de onderstaande button om naar de shop te gaan.

TrueBike