2 nieuwe Strava features die wij super tof vinden

Er zijn twee nieuwe features in de Strava app die jou meer inzicht geven bij je fitness progressie.

Strava tips

95 miljoen mensen gebruiken Strava. We zijn niet verrast: De app is erg gebruikersvriendelijk om mee mee te trainen. Je kan trainingsschema’s van atleten gemakkelijk vinden op Strava. En zo zijn er nog meer features die wij heel erg interessant vinden.

1. Perceived Exertion

De eerste feature ‘Perceived Exertion’ vraagt om je na het trainen je training te ranken. Door je training te beoordelen van 1 tot en met 10 krijg je meer inzicht in je trainingen. Zo kom je makkelijker uit je comfortzone om nieuwe dingen te proberen en geeft het meer inzicht.

Het is een gratis feature voor elk Strava lid. 

2. Fitness tool

De fitnesstool werkt samen met perceived exertion. De tweede tool geeft je meer inzicht in je fitness prestaties over periodes verdeeld. Het berekent de effecten van een hersteldag en een extra intensieve trainingsdag. Ook geeft deze feature aan wanneer je te hard aan het trainen bent zodat je mogelijke blessures kan voorkomen.

Alleen beschikbaar voor  Summit members

Conclusie

Strava is een super fijne app om te gebruiken met veel unieke features zoals; perceived exertion en de fitness tool. De app is zeer makkelijk om te gebruiken en daarom ook echt een aanrader.