Zwift Nederland Review: TrueTrainer

Zwift Nederland is de grootste actieve e-racing club en community van het populaire indoor trainingsplatform Zwift®. Oprichter en Ride Leader Jacek Karluk heeft de TrueTrainer uitvoerig getest en zijn ervaringen met ons gedeeld. Ben je benieuwd naar wat hij vond van de TrueTrainer? Lees hier over zijn ervaringen.

truetrainer-zwift-nederland
  • Ik pak de trainer uit en zet hem in elkaar. Dit is een fluitje van een cent en zorg er dus voor dat de trainer ook makkelijk en compact opgeborgen kan worden voor als je hem een langere periode niet gaat gebruiken.
  • Een dikke plus zijn de Virtual Gears, die het dus mogelijk maken om virtueel een andere cassette en kettingbladen te gebruiken dan dat er werkelijk op jouw fiets en de cassette zitten. Een handige feature die het dus mogelijk maakt een andere groepset te simuleren (van bijvoorbeeld je andere fiets) of toch wat makkelijker die virtuele berg te beklimmen.
  • (…) qua power accuracy is de trainer duidelijk geslaagd voor deze test en dus zeer accuraat. En dat is deze dagen erg belangrijk nu steeds meer mensen met een powermeter trainen, je wilt natuurlijk dat het vermogen dat je wilt trainen klopt en ook tijdens een race juist wordt omgezet in de snelheid van Zwift.
  • Dan de weerstand en hellingshoek, dit zou 15% omhoog en 15% omlaag moeten zijn met een maximale weerstand van 2600watt. Beiden zijn belangrijk voor het realiteitsgevoel, je wilt immers dat als je de Alpe du Zwift oprijdt ook echt de 12% die je op het scherm ziet ook voelen qua weerstand. Ook hier voldoet de trainer aan de verwachting en 15% is voldoende om nagenoeg alle hellingen op Zwift goed te kunnen simuleren.
  • Het rijden op de TrueTrainer voelt inderdaad iets anders, op één of andere manier iets natuurlijker, als kan ik lastig uitleggen waarom…..het is en blijft een gevoel. Wat zeker bijdraagt aan het natuurlijke gevoel is het feit dat de trainer mee kan bewegen naar de zijkanten, een soort rockerplate effect dat de Kickr ook heeft. Hierdoor wordt het fietsen iets minder statisch en voelt het natuurlijker aan.
  • Dan het geluid dat de trainer produceert, niet onbelangrijk natuurlijk (…) Na een week en goed ingereden is de trainer een stuk stiller. Een heel stuk stiller….zou ie toch nog stiller zijn dan de Neo? Ik twijfel en moet dus een expert erbij halen om duidelijkheid te krijgen. De baas des huizes wordt erbij gehaald en ik vraag mijn vrouw te luisteren en haar mening te geven. In de aanpandige garage alwaar mijn paincave huist, in de woonkamer en boven bij de slaapkamers van de kinderen. De expert komt met een duidelijke conclusie, de trainer is nog stiller dan de Neo waar ik momenteel zelf op rijd. Voor mijn vrouw genoeg reden om mij te TrueTrainer te laten aanschaffen…Het geld krijg ik helaas niet van haar ;)
  • Na een weekje op de TrueTrainer gereden te hebben kan ik zeggen dat ik positief verrast bent. De trainer presteert boven mijn verwachting vooraf en scoort met zijn extra’s, waarvan ik nog niet eens alles heb genoemd, veel plussen.

Ben je benieuwd naar de volledige review? Je kunt hem lezen in de facebookgroep van Zwift Nederland. Let op, je moet wel lid zijn van de groep.

Wil jij de ultieme indoor smarttrainer voor Zwift in huis? Tijdens de TrueTrainer Sale ontvang je tot 500 euro korting op alle TrueTrainers.